20 Ekim 2009 Salı

Kanser

BİR DAMLASI BİLE KANSERE NEDEN OLABİLİR ALKOL
Bilim adamları yaptıkları son çalışmalar ile alkolün dozajı ne kadar az olursa olsun rahatlıkla kansere neden olabileceğini gösterdiler.Yaptıkları çalışmalar vücuda girdikten sonra kanser yapıcı moleküle dönüşen alkolün meme,ağız,kalın bağırsak,karaciğer ve yemek borusu kanseri riskini %168 e kadar yükseltebildiği ortaya çıktı onun için ''yaa ben kararında içiyorum bana bişi olmaz'' demesininde bir anlamı kalmamış oldu :)
KANSERDEN KORUNMAK İÇİN
Taze meyve ve sebze tüketimini arttırmalıyız kırmızı et tüketimini haftda bir-iki kezle oda toplamda 150 gramı geçmeyecek şekilde yapmalıyız sürekli yürüyüş yapmalıyız ve stresi hayatımızdan tamamen atmalıyız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder